X
VS

Ohjeet työntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille

UPV:n toimintatavat turvallisen harrastusympäristön varmistamiseksi

Ohjeet työntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille

Lasten ja nuorten turvallisen harrastusympäristön rakentaminen ja turvaaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. UPV on toiminnassaan sitoutunut noudattamaan Olympiakomitean vastuullisuusohjelmaa sekä Pesäpalloliiton linjauksia. Toimintatapojemme avulla huolehdimme alaikäisten koskemattomuudesta ja ehkäisemme turvallisuutta vaarantavia tapahtumia ja tekoja. Selvitämme välittömästi toiminnassa mahdollisesti ilmenevät epäilyt alaikäisen lapsen koskemattomuutta ja turvallisuutta vaarantaneista tapahtumista ja teoista. UPV:n vastuullisen toiminnan periaatteet sekä suunnitelma alaikäisten koskemattomuutta turvaaviksi toimiksi on julkaistu seuran nettisivuilla.

UPV:ssa on käytössä toimintatapoja, jotka ennaltaehkäisevät häirintää ja kiusaamista ja mahdollistavat nopean puuttumisen kiusaamis- ja häirintätapauksissa:

  • Jokaisen lasten kanssa tekemisissä olevan työntekijän tulee esittää lasten kanssa toimivia koskeva rikostaustaote tullessaan töihin UPV:hin. Rikostaustaotteen näyttäminen on edellytys sille, että henkilö voi toimia tehtävässään ja hänelle voidaan maksaa palkkaa. Seuran työntekijä sitoutuu noudattamaan UPV:n toimintatapoja työskennellessään seurassa.
  • UPV:n n vapaaehtoistoimijoiden (joukkueenjohtajat, valmentajat, huoltajat) tulee allekirjoittaa suostumus, jotta seura voi pyytää henkilön rikostaustaotteen. Ote pyydetään vuoden välein tai tarvittaessa.
  • Työntekijöiden tulee suorittaa Väestöliiton Et ole yksin –verkkokurssi, jonka suorittamista suositellaan myös vapaaehtoistoimijoille. Kaikkien työntekijöiden ja valmentajien tulee suorittaa Vastuullisen valmentajan verkkokurssi, jonka on suunnitellut Olympiakomitea.

            Et ole yksin-verkkokurssi vaestoliitto (context.training)         Vastuullinen valmentaja (oppimisareena.fi)

  • Työntekijöiden ja vapaaehtoistoimijoiden koulutuksissa käydään läpi seuran toimintatavat ja periaatteet.
  • UPV:ssa harrastavilta lapsilta ja nuorilta kysytään kausittain palautekyselyissä, ovatko he kokeneet kiusaamista tai häirintää tai tietävätkö he jonkun muun kokeneen.
  • UPV:ssa harrastaville lapsille ja nuorille sekä heidän huoltajilleen tiedotetaan vastuullisen seuratoiminnan periaatteista sekä kerrotaan yhteystiedot ja toimintatavat mahdollisissa häirintä- tai kiusaamistapauksissa.
  • UPV:n nettisivuilla on linkki ilmoitukseen, jossa voi nimellä tai nimettömänä kertoa mahdollisista häirintä- tai kiusaamiskokemuksista.

LINKKI HÄIRINTÄILMOITUKSEEN


Toimintaohjeet työntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille

1. Viestintä

Viestejä lähetetään pääsääntöisesti koko joukkueelle. Henkilökohtaisia viestejä yksittäiselle pelaajalle voi laittaa tiedotusluonteisissa asioissa, jotka liittyvät selkeästi jalkapalloharrastukseen ja ottelutapahtumiin. Viestien on hyvä olla lyhyitä ja selkeitä. Henkilökohtaisen viestittelyn ei tule missään olosuhteissa olla intensiivistä tai toistuvaa eikä viestien sisällön tule koskea muita kuin pesäpalloharrastukseen liittyviä asioita.

Seura suosittelee, että valmentajat ja muut seuran toiminnassa mukana olevat aikuiset eivät pidä yhteyttä pelaajiin sosiaalisen median kanavien kautta.

Lapsiurheiluvaiheen (G-F) pelaajien osalta viestittely tapahtuu pääsääntöisesti huoltajien kautta. Mikäli valmentajalla on tarve lähettää viestejä lapsiurheiluvaiheen pelaajalle suoraan, tulee tästä informoida huoltajia etukäteen. Työntekijöiden ja vapaaehtoisten tulee välttää viestien lähettämistä klo 21:00 - 07:00 välisenä aikana. Viestinnän tulee olla mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää.

2. Pelaaja- ym. henkilökohtaiset keskustelut

Kaikista keskusteluista sovitaan lapsen ja/tai hänen huoltajansa kanssa. Mikäli asia sovitaan suoraan alaikäisen kanssa, niin vanhemmalle on ilmoitettava sovittu aika ja paikka. Alaikäisen pelaajan vanhemmalle on aina taattava läsnäolomahdollisuus keskustelussa. Keskustelut tulee pitää niin, että samoissa tiloissa, esim. viereisessä huoneessa, on muitakin henkilöitä. Huoneen ovi on hyvä pitää auki. Keskusteluja ei pidetä ilman huoltajan läsnäoloa toimihenkilön kotona tai majoitushuoneessa. Pelireissuilla käytävissä keskusteluissa tulee siis myös huomioida vanhemman läsnäolomahdollisuus. Pelaajan huoltajan tulee olla tietoinen keskustelusta ja sen ajankohdasta.

3. Peli- ja harjoitustapahtumat

Pukukopissa olevien lasten ja nuorten yksityisyys on turvattava, eikä pukukoppiin tule aikuisten mennä koputtamatta ja kysymättä.

Pukukoppi on tarkoitettu vain pelaajille, huoltajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille, ei vanhemmille. Vaatteiden vaihdon sekä pelaajien peseytymisen yhteydessä pukukopissa saa olla vain tarpeen vaatiessa samaa sukupuolta lasten kanssa olevat toimihenkilöt. Peli- ja harjoitustapahtumissa kahden kesken pelaajan kanssa voivat toimia vain sellaiset henkilöt, joiden rikostausta on selvitetty seuran toimesta.

4. Majoitus turnauksien ja pelireissujen yhteydessä sekä matkustaminen

Lasten majoitustiloissa yöpyvien henkilöiden tulee olla samaa sukupuolta lasten kanssa. Valvojina voi toimia myös toisen sukupuolen henkilöitä, mutta he eivät voi majoittua samassa tilassa tai huoneessa lasten kanssa. Työntekijän tai vapaaehtoistoimijan ei tule matkustaa kahden kesken muun kuin oman lapsensa kanssa.

5. Epäasiallisesta toiminnasta informoiminen

UPV:ssa työskentelevän tai vapaaehtoisena toimivan henkilön tulee informoida seuraa, mikäli havaitsee epäasiallista toimintaa, kuten häirintää tai kiusaamista.

Yhteystiedot häirintä- ja kiusaamistapauksissa
Turvallisuuspäällikkö Jussi Elo
e-mail: jussi.elo(a)lepi.fi
puh. 044 284 7953

Ohjeet päivitetty 10.12.2023

Ajankohtaista



Valitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Ei otteluita.

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Marraskuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet