Ylivieskan Kuula
0-2 (2-3, 1-4)
29.5.2016 16:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

UP-V:n kauden ensimmäinen tappio tiesi voittoputken loppumista ainakin hetkeksi. Edelliset neljä ottelua voittanut edustusjoukkue kohtasi Ylivieskan Kuulan LähiTapiola Areenalla melko pilvisessä kelissä. Historian valoissa UP-V on voittanut joukkueiden keskinäiset kohtaamiset, mutta pelit ovat olleet tiukkoja. Viime vuonna Ylivieska vieraili Ulvilassa 650-vuotisottelussa, jolloin Ylivieska poistui areenalta 1-0 -tappiolukemin.

Pienten teknisten vaikeuksien jälkeen ottelu saatiin kuitenkin aloitettua ajallaan, vaikkei tulospalveluun välittynytkään tieto kuin vasta tauolla. Ylivieska onnistui saamaan juoksun heti ensimmäisessä vuoroparisa, kun vierasjoukkueen palkitut Teemu Nivala löi ja Tuomas Virkkala toi. Myös seuraavat juoksut olivat ylivieskalaisten käsialaa ja kolmannen lopettavalle lähdettiin 0-3 -tilanteesta. Kotijoukkueen ensimmäisestä juoksusta saatiin nauttia vasta kolmannessa vuoroparissa, kun Janne Lähteen vastustamaton sivallus upposi kenttään ja Tuukka Mansikkamäki kipitti kotipesään. Vierasjoukkue ei enää ensimmäisellä jaksolla juoksuja lyönyt, joten UP-V lähti viimeisellä tasottavalleen 1-3 -tilanteessa. Kärki onnistui tilanteen rakentelussa, joten Petri Kulmalalle pedattiin ajolähtötilanne. Kulmala kiitti joukkuekavereitaan ja löi kavennusjuoksun J-P Maunukselan juostessa kotipesään. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, joten ensimmäinen jakso päättyi 2-3.

Toisen jakson alussa nähtiin pirteämpi kotijoukkue, kun lyöjäjokeri Kulmala onnistui puhkomaan takakentän juoksun arvoisesti Atte Kontion saapuessa kotipesään turvaan. UP-V:n juoksut jäivät tähän ainokaiseen ja kun Ylivieska onnistui kotiutuksessa neljästi, toinen jakso päättyi lukemin 1-4 eli koko ottelu siis vierasjoukkueelle 0-2 (2-3, 1-4). Ponnettomasti esiintyneestä kotijoukkueesta ei montaa onnistujaa löytynyt. Ottelun palkituista peräti kolme löytyi jokeriosastolta, kun vierasjoukkueen ykkösenä palkittiin hyvin vaihtanut Tuomas Virkkala sekä kolme juoksua lyönyt Teemu Nivala. Kotijoukkueen ykköspalkittu oli hyvin ulkona pelannut Tuukka Mansikkamäki ja kakkospalkinnon pokkasi kaksi juoksua sivaltanut lyöjäjokeri Petri Kulmala. Seuraava kotipeli pelataankin jo keskiviikkona, kun Siilinjärven Pesis matkaa UP-V:n vieraaksi. Ottelussa järjestetään myös Lokkihuutokauppa klo 17.30 alkaen. Huutokaupattavat tuotteet ovat nähtävissä tuntia ennen huutokaupan alkua.

Kotijoukkueen puhti ei tänään riittänyt Ylivieskan kaatoon, joten kauden avaustappio oli luvassa. (Kuva: Mari Timgren)