Puijon Pesis
1-0 (2-1, 1-1)
15.5.2016 16:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

Vierasjoukkue Puijon Pesis saapui aurinkoisesta Kuopiosta sateiseen Ulvilaan. Suomen alati muuttuva sää antoi oman panoksensa tasaiseen ja vähäjuoksuiseen peliin. Sekä koti- että vierasjoukkue avasivat kautensa voitokkaasti, kun UP-V kaatoi Muhoksen torstaina Ponkilassa lukemin 0-2 (2-3, 3-8) ja Kuopio kotonaan Tampereen 2-0 (3-1, 3-1).

Sateisen pelin ensimmäinen juoksu nähtiin vasta toisen lopettavalla, kun Petri Kulmala kotiutti Juho Rannon ja vastustajan lukkari ei saanut polttoheittoa kiinni. Puijokin pääsi kokeilemaan useamman kerran kotiutusta, mutta Mattias Kitola poimi muutaman tärkeän kopin ja Kuopion kolmostilanteet olivat tuloksettomia. Kuopion parhaana palkittu Tommi Nissinen vaihtoi ansiokkaasti pelaajia pesältä pesälle ja oli myös vastustajan ekan jakson ainoan juoksun lyöjä Juho Koiviston tuodessa juoksun. Jakson voittojuoksu syntyi kolmannen lopussa, kun hyvässä vireessä Muhoksella ollut Janne Lähde kotiutti välilyönnillä Atte Kontion. Kuopio sai neljännen aloittavalla myös hyvin tilanteita, mutta ne kuivuivat koppilyönteihin. Ensimmäinen jakso päättyi lukemin 2-1.

Ottelun toisen jakson aloittamista viivytettiin runsaan vesisateen vuoksi. Haastavat olosuhteet vaikeuttivat molempien joukkueiden tilanteiden rakentamista, vaikkakin Puijo onnistui järjestämään kolmostilanteen jokaisessa vuoroparissa. Jakson ensimmäistä juoksua saatiin odottaa kolmanteen vuoropariin saakka, kun Kulmala onnistui tärkeässä kohdassa kotiuttamaan Kitolan. UP-V sai toisenkin mahdollisuuden, mutta Lähteen kotiutuslyönti meni tiukasti kopiksi, joten yritykset jäivät siihen. Myös Puijo onnistui kolmannella tasoittavallaan juoksun teossa, kun vastustajan lyöjäjokeri Nissinen kotiutti Roope Koskelaisen. Jaksolla ei nähdä enää lisäjuoksuja, joten toinen jakso päättyi lukemin 1-1, joten koko ottelu siis UP-V:lle lukemin 1-0 (2-1, 1-1).

UP-V:n palkitut ensimmäisessä kotipelissä olivat Mattias Kitola, Jani Söderling ja Juho Ranto. Ykköspalkittu Kitola pelasti muutamalla upealla kopillaan vastustajan varmat juoksut sekä esitti hyvää sisäpeliä paikka paikoin koko ottelun ajan. UP-V kiinnitti Söderlingin alkukaudeksi vasta tämän viikon alussa ja Linkki suoriutui hyvin paluussaan lokkipaitaan onnistuen kärkilyönneissä 80-prosenttisesti. Myös koppariosasto sai lisävahvuutta Linkin paluun myötä. Ulvilan kaupunginjohtaja, Jukka Moilanen, oli jakamassa palkintoja ja voiton myötä päätettiin palkita myös kotijoukkueesta kolmaskin pelaaja. Juho Rannon ansiokkaiden vaihtolyöntien ja varman ulkopelin myötä kolmas palkinto päätyi hänelle.

Ranto onnistui vaihtotilanteissa sateisessa kelissä. (Kuva: Mauri Määttänen)