Oulun Lippo Pesis
0-2 (5-13, 3-4)
9.8.2015 17:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

UP-V:n haave jatkopeleistä riippui Oulua vastaan pelatusta ottelusta. Ulvilalaisten oli saatava täysi pistepotti tai koska Hamina sai vain yhden pisteen omastaan, niin kaksikin pistettä olisi riittänyt jatkoon. Oululaiset kuitenkin osoittivat syyn siihen, miksi he ovat dominoineet Ykköspesistä koko kauden. 24 ottelusta tilillä oli vain yksi häviö. Kiistatta sarjan parhaat ulkopelijoukkueet kohtasivat aurinkoisissa merkeissä LähiTapiola-areenalla. Ennen ottelua areenalla kävi kova kuhina, kun Lokkihuutokauppaa käytiin samaan aikaan kuin alkuverkkaa ja loput tuotteet huutokaupattiin tauolla. Katseet seurasivat tarkasti myös hutunkeiton jälkeistä tapahtumaa, sillä seuran toimistotyöntekijä Mira Sillanpää-Kleemola sai arvoisensa aplodit ja muistamiset, sillä hän siirtyy muihin tehtäviin syyskuusta alkaen.

Oulun Lippo Pesis sai ottelussa hyvän alun, kun se johti jaksoa 0-2 kahden sisävuoronsa jälkeen Tapani Pirin ja Matti Korhosen kotiutuksilla. UP-V ei tilanteesta lannistunut vaan puski väkisin tasoihin Jesse Jokelan kotiuttaessa Atte Kontion ja heti perään Mikko Talvitie onnistui kotiuttamaan Tuukka Mansikkamäen. Kolmannessa vuoroparissa nähtiin peräti kuusi juoksua, kun ensin Oulu kotiutti miehen kolmesti ja omalla tasoittavallaan UP-V toisti saman homman. Jokela kotiutti Rami Mäkisen, Erno Kulmala Mattias Kitolan ja vielä Joonas Malmberg Eero Kiviojan. Kaikki näytti siis hyvältä neljänteen vuoropariin mentäessä. Oulu kotiutti onnistuneesti peräti kahdeksan kertaa joko hyvillä lyönneillään tai ulkokentän avustuksella. UP-V ei onnistunut nousemaan notkosta ja ensimmäinen jakso päättyi Oululle lukemin 5-13.

UP-V sisuuntui toiselle jaksolle ja vahvasti näytti siltä, että supervuoropari olisi luvassa. Ekassa vuoroparissa hyvässä lyöntivireessä ollut Kulmala kotiutti Jokelan ja toisessa Kivioja saatteli Mansikkamäen onnistuneesti kotipesään. Oulu onnistui kaventamaan tilanteen 2-1, mutta Kulmalan lyödessä päivän kolmannen juoksunsa ja Jokelan rullaillessa kotipesään, Oulu tuli viimeiselle tasoittavalleen 3-1 -tilanteessa. Oululaiset näyttivät kykynsä ja pusersivat väkisin tasoihin. Voittojuoksu tuli harmillisesti ulkopelivirheestä ja ottelun päätöslukemat kirjattiin Oulun hyväksi 0-2 (5-13, 3-4).

UP-V:n ykköspalkittu kauden viimeisessä pelissä oli Erno Kulmala, joka löi ottelussa kolme juoksua ja pelasi muutenkin hyvää sisäpeliä. Ulvilan kakkospalkittu oli Joonas Malmberg, joka myös pelasi hyvän pelin sekä sisällä että ulkona. Ottelun onnistujiin voidaan myös laskea kapteeni Jokela, joka löi ja toi kaksi juoksua.

UP-V:n pelit päättyivät nyt siis harmillisesti runkosarjaan, mutta oli kaudessa jotain hienoakin. UP-V:läiset näyttivät, miten sieltä notkosta noustaan ja kahdeksan ottelun voittoputki heinäkuussa teki viimeisestä kierroksesta todella jännittävän. Edustusjoukkue kiittää tukijoitaan ja fanejaan koko kaudesta!

Pelipäivä ja vaikkei kiri tällä kertaa riittänyt, oli se silti viihdyttävä (Kuvat: Mauri Määttänen)